Wat als u lief een avondje stappen is?

download

Wat doe je als je lief uit is en jij alleen thuis zit?

Het huis voor jou alleen hebben, is zálig. Niet alleen heb je total control over het baksje. Verder hoef je tijdens de pauzes niet meer mee te kijken naar dobbit tv.. Oftewel hoe je een muur metselt, een klinkerpad aanlegt of een deurmatje in elkaar knutselt. Het geeft mij hetzelfde gevoel als samen naar de gamma gaan. Eindeloos staan ronddraaien in het gangetje met vijzen, bouten, boormachines,… tientallen keren verzuchten en hopen dat we vlug terug naar huis kunnen om dan te beseffen dat we iets vergeten zijn en terug moeten… Nu weet ik hoe een man zich voelt als hij mee moet met de vrouw gaan shoppen. Hoewel Davy zich gelukkig mag prijzen, ik shop weinig, en dan nog het liefst alleen.

Met een weekendje Aalst in het verschiet maakte ik al vlug plannen om tijd voor mezelf te nemen. Om er zaterdagavond fris en monter uit te zien. De planning startte al van donderdag, want dan dropte ik mijn favoriete kleedjes van het moment in de was zodat ik vandaag mijn outfit kon kiezen voor zaterdagavond. Op het gemak wordt de valies gemaakt. Daarna begeef ik me naar de badkamer. Enkele tips om in no-time een fris en monter snoetje te hebben! (hier mogen de mannen gerust wegzappen, naar dobbit tv ofzo).

* Doe je make up af. Draag je geen? Overweeg eens om toch dagelijkse een getinte dagcrème aan te brengen. Het is goed voor de huid en verdoezelt in 123 oneffenheden en rode puntjes. Reinig je gezicht met water.

* Gebruik een reinigende tonic om je gezicht op te frissen en wat extra te reinigen. Was je gezicht daarna met lauw water.

* Tijd voor de neus. Kijk eens goed. Zwarte puntjes te zien? Meestal stapelen vuiltjes en talg zich op en dan kan het goed zijn om eens gebruik te maken van een neusstrip. Je maakt je neus vochtig, legt de strip er op en laat dit 10 minuutjes op je neus. Het stripje wordt hard en zal al de vuiltjes verwijderen.

* Ondertussen zijn je wenkbrauwen aan de beurt. Periodiek ga je naar een schoonheidsspecialiste om je wenkbrauwen te shapen. Heb je dit nog nooit gedaan, dan moet je dit gewoon eens doen, zeker de moeite. Om dat het bij mij veel geld kost (10 euro) ga ik slechts enkele keren en werk ze tussenin zelf bij. Koop bij kruidvat de wenkbrauwstrips. Dat zijn voorgevormde sjabloontjes met was. Je legt deze op de rand van je wenkbrauw. Trek de strip tegen de haargoeirichting in af. Je zal zien dat er heel wat haartjes meekomen en het is niet pijnlijk (vind ik toch). Zowel voor de boven en onderkant kun je dit doen. Verder werk je de wenkbrauwen af met een pincet. Easy!

* Ondertussen heeft je neusstrip zijn werk gedaan. Neem die af. Je zal zien dat alle onzuiverheden op de strip plakken. Veeg je neus af met een vochtig washandje, droog af en voel hoe zijdezacht die is, ook naast je neusvleugels!

* Nu is het tijd voor een masker. Ik heb een schuimmasker staan die je 15 minuten moet laten inwerken. Van die tijd maak je gebruik om je in de zetel te fakken met een boek, of met het tv bakje. Neem een stuk chocolade en geniet. De chocolade is nefast voor het goede verloop van je relax-avondje.

* Na een kwartiertje neem je het masker af met een vochtig watje (of wat er op de gebruiksaanwijzing staat van je masker).

* Vervolgens breng je een dagcrème aan om je huid dat extraatje te geven.

Nu is je gezicht zijdezacht zoals het achterste van een babykontje!

Verder laat je de zak chips liggen, en geniet je van een lekker potje thee of koffie en doe je vooral lekker je zin!

Tot volgende week en prettig weekend!

Advertenties

7 gedachtes over “Wat als u lief een avondje stappen is?

  1. Liese zegt:

    Zo’n neusstrip gebruikte ik vroeger ook regelmatig. Zou ik nog wel eens willen doen, es in kruidvat zoeken! En ik eet wèl chips als hij van huis is. Ahja, er is niemand om mij schuldig te doen voelen 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s