‘Oooh!’, zei ze

Een dier is een dier, zo moet ze gedacht hebben.. Waar maken jullie nu eigenlijk zo een spel van??

Laat ik beginnen bij het begin.

We zijn op reis geweest! Ja, op reis, ik, D. en de kleine. Naar het buitenland. Jaja!
Nee, stel u er niet veel van voor. We zaten in het Vennenbos, Landal Greenparks, net over de grens in Nederland. Mocht ik een scheet gelaten hebben ze zouden het rieken thuis. Reizen naar Amerika, Spanje, ItaliΓ« en de cΓ΄te d’ Azur zit er (voorlopig) niet meer in. Al dat getsjool met materiaal, voorraad pampers en vanalles zien we niet echt zitten. Daarom kiezen we voor het goedkopere alternatief en gaan we buiten seizoen naar Landal. We boekten een eindje vooraf waardoor we al 6 weken aan het uitkijken waren naar ons uitje. Tot we twee weken voordien zagen dat hetzelfde verblijf opeens 170 euro goedkoper stond. Tevergeefs probeerden we die korting nog uit hun beuzen te pierelen maar het was geen avance. Volgend jaar doen we eens gek, en boeken we twee weken voordien, waar er nog plaats is. Ja, wij zijn nogal waaghalzen zenne!

Anyways, goed volgeladen komen we toe in het park, vlotjes geraken we binnen en we maken een verkennende wandeling. Ons huisje is zoals je het wel kent, kotje naast kotje, allemaal hetzelfde maar proper, degelijk en alles wat je moet hebben. Een aparte kamer met een bed voor A., aangepast speelgoed was aanwezig (wat erg handig was!), eetgerief voor haar enz. Qua koffiemachine stond er een senseo maar daar zijn we geen zo een fan van. Er stond geen koffiezet maar de ‘maatbeker’ waar de gemaakte koffie inkomt (hoe noem je dat eigenlijk?) stond er wel. Raar. Er stond wel een waterkoker maar geen koffiefilterdinges om water door te gieten. Dat zijn we dan maar gaan kopen.

Onze week werd al gauw volgepland met wandelingen en uitstapjes + elke dag gaan zwemmen naar het subtropisch zwembad, ofcourse. Dat was trouwens geweldig want er was erg weinig volk die eerste week na de paasvakantie.

1 Van onze uitstapjes was naar ‘dierenrijk’. Een geweldig park waar je heel dicht bij de dieren kan, een meter van een grote arend kan staan, tussen de apen kan wandelen die op je schouder springen, door het vogelrijk wandelen waar ze rond je oren vliegen en in principe kan aanraken. Bij het olifantenverblijf kunnen, een jonge ijsbeer in het water zien spelen twee meter voor jou, enz. D. en ik, we waren precies kind (ok ik dan misschien het meest) maar kijk, ik was echt onder de indruk. En A., die was hier en daar wat aan het rondzien maar echt onder de indruk kon je ze ook niet echt noemen. De hevigste emotie die ze uitte was toen de maki haar cracotje afpakte. Wij ondertussen: ‘kijk! Een beer!, En kijk daar, een kameel, en kijk daar, een buffelachtig/ezelvormig beest!’. Maar het kon haar niet al te veel bommen.

Ze stapte wel flink rond. Toen zag ze een duif, wees ze met haar vinger, draaide laaiend enthousiast haar hoofd alsof ze het zevende wereldwonder had gezien en zei: ‘oh’!!’

Gelukkig, haar entree was voor niets πŸ™‚

6 gedachtes over “‘Oooh!’, zei ze

  1. Jullie hebben allemaal genoten, toch? Die reacties van het kleintje zijn goddelijk. Eigenlijk hebben ze niet zoveel nodig om zich te amuseren…

    (en ja, die scheet heb ik geroken 😦 ! mijn maag keerde zich om…)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s