Wat.Een.Weekend!

Van een gevuld weekend gesproken! Dit was wel een erg strakke planning zeg! Het weekend ging vooraf aan twee nachtdiensten, waarvan je wel mag slapen van 23u tot 6u30 maar daar komt niet veel van in huis, deels al door de nachtelijke controle die wij moeten doen en ja, ’t is je eigen bed niet hé.

Woensdag dus de nacht gedaan. Donderdagmiddag de kleine gaan halen naar de opvang om 12u30 om haar rechtstreeks in bed te stoppen. Ik heb geluk, ik heb een mafzakje gecreëerd waardoor ik op vrije dagen thuis gemiddeld 3u tijd heb om te doen wat ik wil. Of, wat moet. Daarom werd er dus gestofzuigd, gepoetst, en allerhande taakjes waar een rondlopende peuter niet veel aan bijdraagt, en contraire… In het weekend hou ik het graag zo veel mogelijk ‘huishoudvrij’, behalve de was. Niet omdat het goedkoper is om was te draaien in het weekend, maar omdat ik in mijn kleren wassen een routine moest vinden, of er zouden wel eens uitpuilende wasmanden durven ontstaan. Daarom: Weekend is wassen en de strijk moet tijdens de week ergens, maar zeker voor het weekend gedaan worden. Als ik dan echt in form ben dan ben ik maandag al van mijn strijk verlost en hoef ik 4 dagen die volgen niet meer aan wassen te denken! Ik zal je er maar bij vertellen dat ik het gestreken goed enkele dagen durf laten staan om het dan eindelijk in de kast weg te leggen. Leg dat dan direct weg, dan ben je er vanaf! Maar kijk, er wordt aan gewerkt, een beetje met een keer hé! Rome is ook niet op een dag gebouwd. Ik zal je er ook bij vertellen dat de wasmanden as we speak toch uitpuilen omdat ik dit weekend gewoonweg geen minigaatje vrij had om er mij mee bezig te houden! Daarom zit ik hier nog ’s avonds laat te wachten tot de handdoeken klaar zijn om ze nog in de droogkast te kunnen stoppen..
En daarom schreef ik dit blogje zeker?

Vrijdag kwam ik dan terug van de nacht en het eerste werk was deze keer om te gaan shoppen want, zaterdag was er een trouw. De kleine bleef slapen bij oma en we moesten er de dag erna niet vroeg om, dus werd er al een hele tijd vooraf nagedacht over wat er zal gedragen worden op de trouw. Kleedje werd gekocht. ’s Middags terug kleine gaan halen. Werkjes doen, en ’s avonds sprak ik af met twee vriendinnen om te gaan eten. Dat etentje was erg gezellig en liep uit tot 2u. Met kleine oogjes werd ik gewekt om 7u want om 7u45 moest ik bij de kapper staan om mijn haren te laten opsteken. Om 9u30 moest ik dan naar de schoonheidsspecialiste om de wenkbrauwen te laten bijwerken en direct daar na werd ik verwacht om te gaan poetsen bij mijn zus. Die verhuist volgende week en de vorige huurders hebben het huis achtergelaten als een varkensstal. Ook hebben ze er 17 jaar in gerookt. Ze hadden 2 grote honden en een vogelière. Het waren geen propere. BIJNA ALLE muren beneden in de leefruimte waren ZWART geschilderd en de keuken donkergrijs… U kunt zich voorstellen dat we nogal ons werk hebben met 1: poetsen en 2: alles schilderen. Toen we thuis kwamen had ik nog drie kwartier om mij klaar te maken (wat natuurlijk niet lukte, ik was een kwartier te laat maar mijn lieve D. had dit al ingecalculeerd en zodus waren we op tijd om onze carpoolers op te pikken). Om 18u30 komen we aan bij wat blijkt een heus feest te worden met alles er op en er aan. Mo mens! Dat eten! Goh, ik was al echt helemaal in mijn nopjes! Hapjes, lekker voorgerecht, hoofdgerecht, dessertbuffet met ijstaart. Het was super! En dan het feest… ik moet wel 5 uren aan een stuk gedanst hebben met hier en daar een kleine pauze. Maar geestig! Het is namelijk zo, als je als ouder eens losgelaten wordt, ontwaakt het innerlijke beest in je 😉 en zegt: Jaaaaaaaaa komaan we geven er een lap op! Die lap duurde tot 5u ’s morgens. Daarna kon ik nog maffen tot 12u en moest ik mezelf uit bed sleuren want om 14u werd ik bij Liese verwacht om kleine Linus te bewonderen.

Die zelfde zondagavond hadden we nog bezoek gepland van D. zijn ouders en twee broers met hun gevolg, en er moest eten voorzien worden. Dus stond ik in pyjama en met vaak (wat een mooi woord ‘vaak’) lasagne te maken voor 8 man en om dan vlug te douchen en een kwartiertje te laat bij Liese aan te komen. Daar SMOLT ik van zo een klein patatje en zo als het begon zo vlug was het terug voorbij en we zeiden het gezinnetje gedag om dan thuis te komen in een vol huis. Daar werd met een glimlach voor gastvrouw gespeeld. Om 21u konden we opruimen en uitgeteld gingen we naar ons paradijs namelijk ons BED. Om 10u stond ik terug op (onze dochter sliep tot 10u??, ik vraag me soms af of dat wel normaal is?) om nog wat verder op te ruimen, in bad te gaan, te eten en dan te vertrekken naar zus haar nieuwe stek om er verder te schilderen en te poetsen. Gelukkig maakte mama eten en konden we onze voetjes onder tafel schuiven (maar is dat geestig) om dan om 19u40 thuis te komen. De vaatwas moest nog geledigd worden, er werd even gepauzeerd om familie te kijken en de pc werd aangezet want de planning voor de opvang moet binnen.
Ondertussen boek ik mijn hellofresh box (dank u Liese :-)) en regel ik ik wat praktische zaken. Daarbij besluit ik nog op het laatste gat een blog te schijven, die langer is dan verwacht en nu zit ik hier nog en het is bijna middernacht!

Slaapwel!

Advertenties

2 gedachtes over “Wat.Een.Weekend!

  1. Wist je anders nog wat gedaan :)??
    Haaaa, jij kent dus Liese? Eén van mijn favoriete Westvlamsche blogschrijfsters… Ik dacht dat ze een kleine had gekocht en geen patatje. Heeft ze ons weer fantastisch beet gehad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s