Mijne dada

Eventjes geleden blogde Liese dat ze hello fresh probeerde. Een maaltijdenbox die je online bestelt en die ze aan huis leveren. Liese had een kortingscode. 20 Euro korting voor de eerste box. Met daarna een tweede box te betalen kon ik het flexibele abonnement al gemakkelijk stopzetten, of pauzeren en terug opstarten wanneer ik het wil. Klonk interessant in de oren! Ale, las interessant met de ogen maar da’s zo dwaas gezegd vind je niet.

En ja, de box werd besteld, onmiddellijk voor vijf maaltijden. Als we proberen dan proberen we het van de eerste keer goed hΓ©. Er werden sinds nu al twee gerechten klaargemaakt en ik kan je zeggen. Ik ben fan! Oja ik ben fan! Ik ben superfan! Zoals je wel of niet weet ben ik een beetje een hobbykok. Is dat een understatement? Ik weet het niet πŸ™‚ Ik ben nogal bezig met eten en wat er op mijn bord komt. Niet de gewone kotelet-patat-wortel. In feite, gewone kost komt hier niet zo vaak op het bord. Meestal ben ik altijd op zoek naar nieuwe dingen, nieuwe gerechten, kookboeken doorbladeren, post-itjes inplakken en volop gerechten uittesten. Gelukkig heb ik een wederhelft die al dat expirementeel gedrag stilletjes ondergaat. Meestal mislukt het ook niet. Stilaan begin ik wel te weten wat je wel of niet samen gooit in een pot, maar meestal en liefst vanal eigenlijk, heb ik een recept dat ik kan volgen om het eventueel wat bij te schaven maar meestal volg ik het wel. Koken zit in mijn bloed.

Hello fresh dus.

Ik betaalde voor een 2 personenbox van vijf dagen, dus vijf hoofdmaaltijden, 33 euro in plaats van 53 dankzij de korting. Voor een luttele 3,3 euro de man tover ik in een mum van tijd een lekker, verantwoorde, seizoensgebonden maaltijd in elkaar.
Al lang denk ik er over na om nu en dan over eten te bloggen. Niet in de zin van vermageren (zal ik er hier even tussengooien dat ik 7 kilo ben afgevallen en een gezondere levenstijl aanhou die mij prima past euhum euhum dikke pluim voor mezelf, dank u!), maar wel in de zin van gerechten met foto op mijn blog zetten en er wat over vertellen. Maar langs de andere kant wil ik er ook geen kookblog van maken. Maar. Gezien dit toch een vanallesblog is en vooral de mijne waar ik toch lekker mijn zin doe, besluit ik toch om je mee te nemen in mijn hello fresh avontuur (juich juich).

Eerst en vooral bestel je je box. Je kiest tussen een original, een fruit of veggiebox. Dan kies je het aantal personen. Met twee personen hebben wij genoeg. Maar als Amber mee-eet zal ik in de toekomst drie personen moeten bestellen want dat kind eet vo duust. Je kiest de dag waarop het geleverd wordt en het uur.
Wat me allereerst opvalt is dat dit een no-wast manier is van koken. Alles is vooraf voor je afgewogen, verpakt en bezorgd zodat je niets weggooit. Nog een voordeel is dat je eigenlijk niet moet nadenken. Je krijgt de receptjes, de volgorde waarin je de recepten moet uitproberen (vanwege de versheid en houdbaarheid) en je kan gewoon aan de slag. Nog een voordeel voor mij is dat het menu enorm gevarieerd is. Er zit deze week een vegetarisch gerecht in maar ook kip, vis, eens pasta, patatjes, kruiden,… en laat dat nu zijn wat mij het meeste aantrekt. Wat ik leuk vind in koken is het uitproberen van nieuwe recepten. Daarom schuim ik ook regelmatig internet af, snuister ik in kookboeken en volg ik koks op instagram of bloggers die houden van koken. ‘Kook’, het boekje dat maandelijks in de spar winkels ligt, blader ik door en ik scheur gerechtjes uit die ik leuk vind en ooit eens wil proberen. Die verzamel ik in een map. En ja, daar kruipt tijd in. Kookboeken en recepten worden echt gelezen, zoals een boek. Wat ik nu leuk vind aan hellofresh is dat je in een kwinkslag een gezonde, lekkere maaltijd op tafel tovert zonder dat je daarvoor moet 1. nadenken wat je gaat eten 2. boodschappen moet doen voor dat eten en 3. er veel tijd in moet steken.

Laat ik je even tonen hoe het er uit ziet en wat ik heb gemaakt.

wpid-wp-1433879330400.jpeg

In het pakket zit een welkomstboekje waar je de nodige uitleg krijgt. Alle recepten staan op een handig en stevig kaartje.

wpid-dsc_0115.jpg

Dit was het eerste gerechtje en ik kan je zeggen, het was smullen! Zo simpel maar zo goed! Ik heb zo een vermoeden dat de meeste gerechten van hello fresh simpel zullen zijn maar toch lekker en zo moet het soms zijn he want veel tijd hebben we soms niet ’s avonds.

Een duidelijke uitleg hoe het moet

Een duidelijke uitleg hoe het moet

wpid-wp-1433879386709.jpeg

Zo zag mijn eerste gerecht er uit. Mijn kip was op 1 plaatsje nog rauw maar da’s mijn fout. Die patatjes, man zo goed! En simpel. zo simpel dat je denk van, waarom ben ik daar nu niet opgekomen?

wpid-wp-1433879350454.jpeg

wpid-wp-1433879338112.jpeg

Mijn tweede gerecht was dit. Verrassend lekker! Dat vind ik ook een groot pluspunt. Je leert andere smaken en keukens kennen en je hoeft er niet eens moeite voor te doen!

Het zal wel duidelijk zijn dat ik redelijk positief ben πŸ˜‰ We zullen zien wat de pot morgen schaft. Ik kom hier alvast verslag uitbrengen!

Als er mensen zijn die dit ook wel eens willen proberen dan heb ik voor jullie een kortingscode (20 euro korting op een box naar keuze), die kan je verkrijgen door hier gewoon te reageren en dan geef ik je die.

5 gedachtes over “Mijne dada

  1. inge zegt:

    Als je nog een kortingscode te veel hebt, wil ik deze zeker wel eens gebruiken.
    Lijkt me heel handig niet steeds te moeten nadenken over wat ik op tafel wil toveren

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s