Bladerdeeghapjes

Je hoeft geen genie te zijn om zelf je bladerdeeghapjes te maken. Niet iedereen is zot van bladerdeeg. Jij ook niet? Wat lees je hier dan nog? Je moest al weg zijn toen je de titel las πŸ˜‰ Ik hou er dus wel van (van wat dan ook niet…). A little bladerdeeghapken never hurt anybody.

Vandaag wil ik je tonen hoe je mini-croissants maakt. Volgens het recept van Tupperware, via dit boekje:

wpid-img_20150814_221346.jpg

Een beetje reclame voor hen dus vandaag. Ze hebben chance!

Om deze te maken heb ik het hulpstuk van Tupperware. Maar zoals bijna alles van Tupperware, kan je het ook gewoon zonder hulpstuk doen. Je hebt gewoon minder afwas πŸ˜‰
Deze is dus wel handig om de hapjes even groot te maken.

Bladerdeeghapjes

Bladerdeeghapjes

Je hebt nodig: Een vel bladerdeeg, een ei, een borsteltje en beleg naar keuze. Ik werkte voor het ene hapje met gerookte zalm en kruidenkaas. Voor het andere gruyère en hesp.
In het boekje staan er nog andere hartige en zoete recepten.

Dus, een aap met een hoedje kan dit… Verdeel het bladerdeeg in gelijke stukken. Beleg en rol op. Je rolt naar de punt toe. Doseer je beleg zodat de verhoudingen goed blijven en de inhoud niet uitpuilt. Voor het hapje met hesp leg je die op het bladerdeeg vooraleer je die in porties verdeeld, dat gaat gemakkelijker.
Smeer ze in met ei (TIP: voeg bij 1 ei een beetje zout. Het wordt vloeibaar, dus makkelijker uit te smeren. Je kan er echt tonnen bladerdeeg mee insmeren –> tip van bakker Ivo) en bak ze in een voorverwarmde oven, aangegeven zoals op de verpakking van het bladerdeeg.

Easy peasy!

13 gedachtes over “Bladerdeeghapjes

  1. zoals je schrijft, zonder dat enorm handige hulpstuk ( πŸ˜‰ ) gaat het ook wel.
    Ik ben wel fan van die bladerdeeghapjes. Zullen hier de komende weken wel gepresenteerd worden (verjaardagen en feestdagen)!

    Like

  2. misssexandthecity zegt:

    I love bladedrdeeg,…..je wil niet weten hoeveel recepten ik hier heb liggen met bladerdeeg, die allemaal nutteloos in de kast liggen :-), want ik probeer het zo weinig mogelijk te eten,……met de feestdagen onmogelijk, ik weet het πŸ™‚

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s