Pasta pesto

img_20160614_202406.jpg

Heerlijk!

Eenvoudig. Maar eenvoud siert, dat weten we al langer dan vandaag. Dit erg eenvoudige gerechtje zit boordevol smaak. Vergeet de kant en klare potjes in de winkel, deze is 1000 keer beter.

Je gebruikt hiervoor een blender of mixt alles samen in een langwerpige/cilindervormige pot.

Doe samen:

  • 60g pijnboompitten
  • 80g parmezaan (vers van de blok geraspt)
  • 1 teen look
  • 60g verse basilicum
  • een goede scheut olijfolie
  • peper en zout
  • wat citroensap

Doe alle ingrediënten samen en giet er als laatste de olijfolie bij. Mix. Daarna breng je de pesto op smaak met peper en zout.

 

Ik serveerde het al enkele keren als bijgerecht, bij een stuk vlees of vis. Heb je pesto over, kan je het ook koud serveren. Meng er dan bijvoorbeeld wat tomaatjes en ham onder en je hebt een lekker en gezond slaatje. Dit kan je dan ook bvb als bijgerecht geven bij een BBQ. Het oogt mooi, is zelfgemaakt en ’t is eens iets anders.

Doen, zou ik zeggen!

 

 

 

Advertenties

5 gedachtes over “Pasta pesto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s