“Ikke dlie jaal”

 

Voor het derde jaar op rij is er, ik kan nu al zeggen traditie gewijs, een echte bake-off op Amber haar verjaardagsfeestje. Het begon allemaal met ‘ik bak de taart zelf’ en ‘zal ik helpen en er ook eentje maken’. Uiteindelijk bakt iedereen die wil een taart. Een week of twee vooraf hoor ik hier en daar al geroezemoes over welke taart er zal gemaakt worden. De vraag wie wat zal doen en of รฉรฉntje wel genoeg zou zijn.ย Wagen ze zich aan een nieuw recept of houden ze vast aan een aloude voltreffer?

Dit jaar was het een mengeling van de twee. De ene besloot vol moed en lef een nieuw receptje uit. Die kwam er uit 1/3 van het formaat wat het zou moeten zijn ๐Ÿ™‚ Maar de smaak was er wel. Er waren taarten die ik nog nooit had gezien of van gehoord had en er waren er die mij terug katapulteerde naar vroeger. Echte nostalgie.

IMG_0347

De havermout taart van mijn mama, zoals ze hem vroeger altijd maakte.

IMG_0346

De charlotte taart van mijn schoonmama

IMG_0342

Mijn kaastaart met limoen

IMG_0349

Moeder’s tweede stuk: zwarte woudtaart

IMG_0351

Zus haar bananentaart

Drie jaar zijn betekent, naast het 5 maal uitblazen van kaarsjes op verjaardagstaarten ook:

img_20160808_112627.jpg

 • Een eigen plekje mogen opeisen in de zetel. Dat is oftewel in het hoekje (ik geef zeย geen ongelijk, ik vind het ook zalig daar) oftewel รณp het hoekje.

img_20160805_094509.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 • Kroontjes helpen maken. Hoewel het toch mama’s versie is die het haalt (of ik moestย het in 100 stukken met plakband rechtstreeks op haar hoofd bevestigen, dit leek me geen optie).
 • Eten uit een groot bord met groot bestek.
 • Overal eerst willen zijn met de kreet ‘ikke dlie jaal!’. Van de trap gaan, op de trap gaan, naar het wc gaan, gewoon ergens naartoe gaan, voor de buggy stappen en vooral niet er naast (want alรฉ, dat is toch zรณ 2-jarig-achtig).
 • De deur van de wc TOE doen bij de grote boodschap. Het is te wachten moeder tot ik klaar ben! Er treedt enige vorm van gรชne op. Om dan na het schreeuwen van KLAAR! haar achterste zo ver mogelijk omhoog te duwen om het af te laten vegen. So far de gรชne.
 • Onderhandelen gelijk de groten. ‘Amber รฉรฉrst Pingu kijken en dan poep wassen, okรฉ’? Terwijl ik het net andersom heb aangekondigd
 • Een lievelingsslip hebben. Eentje met aardbeien.
 • Nagels mogen lakken. Laten lakken natuurlijk. Het principe dat het moet eventjes drogen achterna, dat zal wel iets voor vier-jarigen zijn.

 

Lieve Amber, het was fijn om voor jou terug een geslaagd feestje te geven. Je doet ons elke dag verbazen. Ons vel blinkt van fierheid!

 

IMG_0341

 

 

 

 

18 gedachtes over ““Ikke dlie jaal”

 1. Ik ben zondag slecht geweest van al te veel desserts, maar zou er nu alweer zin in krijgen. Al een geluk (of een ongeluk voor mijn lijf/lijn) dat er zondag nog een feestje aankomt!
  Proficiat met jullie mooie dochter!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s