Lizzy’s zachte chocoladetaart

img_20161121_172713.jpg

Deze wil ik je niet onthouden. Deze moΓ©t je, ja je MOET deze gewoon uitproberen.

We hebben ervoor gekozen om geen babyborrel te doen. En dat wil dus zeggen dat we nu en dan bezoek over de vloer krijgen. En ik wil dan ook iets maken. Dat hoeft niet. Maar het is voor mij iets onnatuurlijks, om niets te doen. Ik zal alleen in heel uitzonderlijke situaties niets maken.

Nu krijg ik misschien Liese op mijn dak dus ik zal mij maar vlug verantwoorden πŸ˜‰ Ik moest bij haar en de rest van de ‘VSPW Ladies’ noodgedwongen Davy naar de bakker sturen omdat ik geen chocolade genoeg had om deze taart te maken. Een misrekening. Ik voel mij daar dan zeer ongemakkelijk bij. Na een kwartier was ik er over πŸ™‚

Dit exemplaar kan je wat vergelijken met een brownie vind ik. Hij is zacht en smeuΓ―g vanbinnen. Ik heb hem al veel gemaakt en je kan het gewoon niet beu geraken. ZO lekker!

Ik ontdekte het recept in de Vitaya, toen ik het boekje gratis kreeg bij de roze doos (een doos met gratis staaltjes voor net bevallen mama’s). Ik wil je graag meegeven vanwaar het recept komt omdat ik het een mooi voorbeeld vind van iemand die het lef heeft haar droom waar te maken. Deze madam deelde haar recept in een artikel die ze schreef over haar foodtruck. Ze is van opleiding sociaal werkster en gooide het in 2014 over een andere boeg. Hoedje af voor de durf en creativiteit die sommige mensen hebben! Meer lees je op de pagina zelf.

Het recept:

200g pure chocolade

200g (echte) boter

150g zeer fijne kristalsuiker

50g patisseriebloem

1tl bakpoeder

snuifje zout

4 eieren

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 200 graden. Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Ondertussen scheid je de eieren. Meng de eigelen met de suiker stevig door elkaar. Klop het eiwit op. Voeg het mengsel van eigeel bij het warme chocolademengsel en meng goed. Voeg daarna de bloem, het bakpoeder en het snuifje zout toe. Goed mengen en als laatste het opgeklopte eiwit toevoegen.

Smeer een bakvorm in met boter en bekleed die met bakpapier. Giet het mengsel in de vorm en plaats 20 minuten in de oven.

Controleer met een mes of houten stokje of de taart gaar is. Als er niets meer blijft hangen dan is hij goed. Laat afkoelen in de bakvorm.

Om hem uit te halen: Leg een bord op en draai de vorm om. Haal het bakpapier er af. Leg terug een bord op en draai terug om. Zo haal je hem zonder te beschadigen uit de vorm.

Deze taart heeft een geweldige -homemade- look en ziet er niet alleen zalig uit, hij smaakt ook ongelofelijk goed! Afgekoeld of nog een tikkeltje lauw, met een bolletje ijs of vers fruit of gewoon puur natuur…

Een toppertje dus!

10 gedachtes over “Lizzy’s zachte chocoladetaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s