Ouderzonden: #afgunst

jaloers

Invidia (nijd – jaloezie – afgunst)

Wat zou je direct overnemen van een andere ouder mocht je kunnen?

De vierde vraag in de reeks van ouderzonden. Een moeilijke. Ik ben van nature niet jaloers. Ik benijd andere mensen zelden. Iemand die het beter doet dan mij, de’s te beter voor hen. Ik sta daar zo niet bij stil. En wat is ‘beter’ doen eigenlijk. Zo subjectief.

Wat ik momenteel in gedachten heb:

 

  • ouders die consequent elk jaar fotoalbums maken en dan ook de mooiste er van in de prachtigste portretten uithangen. Bij ons staat nog steeds Amber in een schoon kaderke van vier jaar geleden. Emiel moet het stellen met een gewoon fotooke aan een knijpertje dat vasthangt aan een ikeabord. Onze inkom toont nog steeds het canvas van ons ‘drie’. Ik moet misschien die bon van de fotograaf eens innen. 

 

  • ouders die tonnen energie hebben. Die vliegen door hun huishouden en zich overal in engageren. Een beetje overdreven misschien maar je snapt het wel he.

 

  • ouders die veel naar buiten trekken. Ik ook hoor, af en toe. Maar ik geef toe, het weer moet redelijk oké zijn. Hoedje af voor ouders die naar buiten trekken bij de minste gelegenheid. Op speelpleinen of aan zee aanwezig zijn met sjaal, muts en heel de hutsekluts.

 

  • ouders die verre reizen maken met hun koters. Ik steek het altijd op Davy, die een verre reis niet zien zitten maar eerlijk gezegd ben ik het ook. Ik haat tsjolen. O wat haat ik tsjolen en zeulen met gerief. Wij verkennen Frankrijk op het gemak. Niet te ver.

 

  • ouders die op regelmatige basis naar de bib trekken. De oudste is niet geïnteresseerd in boeken maar toch vind ze het leuk om te gaan en een dvd uit te kiezen of er wat rond te hangen. Bij de oudste spelen we elke avond voor slapengaan memory in plaats van een verhaaltje voorlezen. De jongste zal misschien meer interesse hebben? Dan zal ik toch eens moeten leren om ze tijdig terug te brengen.. Van een zonde gesproken…

 

 

 

 

3 gedachtes over “Ouderzonden: #afgunst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s